Barnslig sykkelglede

Snart smelter snøen og ungene kan glede seg til den første sykkelturen. Rustet med hjelm og mot skal de snart ta årets første pedaltråkk.

Det er litt magi, litt spenning og mye moro i en sykkel. Et tråkk mot uavhengigheten, og kanskje starten på en lidenskap. Sykkelen er en naturlig del av manges oppvekst, hjelp barna med å føle vinden i ansiktet, den samme frihetsfølelsen, og den samme magien du selv følte som barn.

Motivasjon

Barn vil gjerne ha med voksne på leken. Engasjerer du deg i barnas sykkellek, får du sykkelglede og engasjement tilbake.

Tidtaking er gøy. Sett opp en runde og la barna sykle på tid. Enten i konkurranse med andre, eller seg selv. Premier barna og gi de positive tilbakemeldinger. Mestringsfølelse øker iveren.

Gjør ferdighetstreningen til en lek og sett opp kjegler barna kan sykle slalåm mellom og planker de kan balansere på. Gjør sykkel-leken lærerik og barna til tryggere syklister.

Velg riktig sykkel

Førsteinntrykket er viktig. Skal dere kjøpe ny barnesykkel til årets sesong, burde dere ikke velge en sykkel barnet skal vokse inn i. Gi barnet en god følelse, og velg en sykkel som passer. En sykkel som er for stor, vil bli vanskeligere å kontrollere, og sannsynligvis føre til fall som kunne vært unngått med en sykkel i riktig størrelse. Får barna gode assosiasjoner til sykkelen, blir den kanskje en viktig del av deres utvikling og aktive liv, også i fremtiden.

Diamant Ultra syklene er spesielt utviklet med fokus på lav vekt og høyere kvalitet enn vanlige barne- og juniorsykler. Lavere vekt gjør syklene enklere å kontrollere og morsommere å sykle på for små og lette syklister.

Sykkelstørrelse

De vanligste størrelsene på barnesykler er 12, 16, 20 og 24 tommer. Hvis du ønsker at barnet skal få gode sykkelopplevelser, kjøper du den sykkelen som passer, og bytter når den blir for liten. La heller barnet få sykle på en litt for liten sykkel enn å bytte til en som er for stor.

Prøv sykkelen

Ettersom ingen kropper er like, er det vanskelig å kjøpe en passende sykkel til et barn som ikke er med i butikken. Ta alltid med barna i butikken, la dem prøvesitte sykkelen og føle at den passer til kroppen.

Barna skal kunne sitte på setet og få tærne ned i bakken. Når de står med begge føttene i bakken skal de ha noen centimeters klaring fra lysken og ned til rammen.

Hvis sittestillingen blir unaturlig fremoverlent og barnet sliter med å se fremover, er sykkelen for stor. Syklisten skal kunne sitte naturlig på sykkelen, og se fremover, uten å få vondt i nakken.

Juster setehøyden etterhvert som barnet vokser.

Husk hjelm!

Barnesykkel

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!