– Ishockey er spesielt velegnet for barn

BloggBlogg

Sitatet er hentet fra et lengre intervju i Aftenposten, hvor professor dr.med. Paul Lereim bedyrer sin begeistring for den voksende lagsporten.

–         ­Jo tidligere barn starter med ishockey, jo bedre. Man får trent koordinasjon, balanse, fysisk styrke og utholdenhet. Ettersom det er et lagspill trener det også sosial intelligens og samarbeidsegenskaper, sier Lereim.

Siden Sparta amfi ble bygget i Sarpsborg i 1963 har utviklingen av ishockey gått sakte i Norge. Ved årtusenskifte hadde vi kun 28 ishaller i Norge, men det går heldigvis fremover. Mens ishallene unntaksvis var konsentrert rundt Oslo og Østfold for 20 år siden har vi nå innendørs kunstis i Tromsø, Skien, Narvik, Bjugn og Haugesund. Når Vinterbro ishall i Akershus ble ferdigstilt i 2015 fikk Norge sin 43. ishall, og flere skal det bli.  Flere haller betyr bedre rekruttering og muligheter for å utøve verdens raskeste lagsport.

Det viktigste for Paul Lerheim er at barn og unge skal spille ishockey. Hva de gjør når de når 15-16-årsalderen, tar han ikke stilling til og han sier hockeysporten har et ufortjent rykte for å være en bøllesport.

–         Spillerne er veldig godt beskyttet av både utstyr og et godt regelverk. Barn som er tunge og sliter med å løpe vil også oppleve at de klarer seg bedre i skøyter enn i joggesko og skøytegåing gir færre belastningsskader enn løp.

Du trenger ikke være medlem av en klubb for å spille ishockey. En islagt dam, innsjø eller lekeplass gir deg underlaget du trenger. Har du skøyter, hjelm, kølle og puck, har du også utstyret du trenger. Vil du å ha litt bedre grep på kølla, kjøper du hockey-hansker. Ønsker du litt bedre beskyttelse, bør du prioritere leggskinn og albuebeskyttere. Hockey på løkka behøver ikke koste mye, men gir god trening med masse action for både barn og voksne på alle ferdighetsnivåer.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!