Man kan trygt si at det har skjedd mye siden konkurransesyklisten Aksel Gresvig startet sin første sportsforretning i Oslo i 1901. Gresvig mente hovedstaden manglet en profesjonell sportsbutikk, og på tross av vanskelige tider i Norge og mangel på kapital, jobbet han iherdig med å lykkes. Han hadde også en klar visjon var å bringe sporten ut til folket, og det løftet holder vi den dag i dag – 115 år etter! 

Aksel Gresvig konstruerte de første Diamant-syklene i 1908, og de kom på markedet året etter. Syklene var mye bedre enn noe annet som var å få kjøpt på den tiden, og kort tid etter i 1909 satte Jul Hansen en legendarisk rekord på strekningen Trondhjem – Kristiania med 25 timer og 20 sekunder. Det skulle gå hele 30 år før noen skulle klare å slå rekorden! Og da igjen kjørte syklisten på en Diamant.

Butikken i Storgata går så det suser og har hele 56 ansatte. Gresvigs egen Diamant sykkelfabrikk i Oslo sysselsetter over 65 ansatte og har en årsproduksjon på over 5000 sykler.

Aksel Gresvig kjøper Huitfeldt skifabrikk og sportsforretning. Etter oppkjøpet begynner han å eksportere ski til lukrative markeder både i Europa og i Nord-Amerika.

Den berømte Gresvig-G-en blir født, og helt siden den gang har G-en vært et kjent symbol for kjeden. Bilder av kjente skihoppere, alpinister og langrennshelter med G-en på brystet ble et velkjent reklamesymbol på 1930-tallet.

Aksel Gresvig var banebrytende på utvikling av sykler, og på 50-tallet begynner han og de ansatte å utvikle en revolusjonerende skibinding. I skilandet Norge blir Kandahar- bindingen et begrep, og på rekordtid blir det den mest brukte turbindingen noen sinne.

G-Sport-kjeden blir etablert og den velkjente G-en ble å se på sportsbutikker over store deler av landet. Utover 1970-tallet ble 200 sportsforretninger med i kjeden.

Gresvig er som vanlig i forkant av utvikling og med inn i en ny tid. Dette året blir det utviklet et helt nytt kjedeemblem og en helt ny butikkprofilering for kjeden. To år senere blir driften endret, og kjeden går fra å være frivillig til å bli en systemkjede etter franschisemodell.

Stadig flere nordmenn ønsker å handle i store sportsbutikker og G-Sport etablerer stormarkedskjeden G-Max. Etter hvert åpner 17 G-Max-butikker i byer over hele landet – noen av dem er på hele 5000 kvadratmeter fylt med utstyr for sport og fritid.

G-Sport og G-Max etablerer Prismatch! Dersom du kan kjøpe identisk vare til en lavere pris enn du betalte hos oss innen 30 dager etter kjøpsdatoen, betaler vi deg differansen tilbake og i tillegg får du 20% på neste kjøp. Les mer her.

I det året Gresvig feirer 115 år er vi med våre 150 G-Sport og 17 G-Max-butikker landets største og mest utbredte sportskjede. Butikken på 2500 kvadratmeter i Storgata i Oslo er et unikt konsept som sier noe om hvordan fremtidens butikker vil bli seende ut. Vår historie viser at vi alltid har ligget i forkant når det gjelder innovasjon og utvikling. Det skal vi fortsette med!