Gresvig 1901

Man kan trygt si at det har skjedd mye siden konkurransesykelisten Aksel Gresvig startet sin første sportsforretning i Oslo i 1901. Gresvig mente hovedstaden manglet en profesjonell sportsbutikk, og på tross av vanskelige tider i Norge og mangel på kapital, jobbet han iherdig med å lykkes. Han hadde også en klar visjon om å bringe sporten ut til folket, og det løftet holder vi den dag i dag – 115 år etter

Gresvig 1908

Aksel Gresvig konstruerte de første Diamant-syklene i 1908, og de kom på markedet året etter. Syklene var mye bedre enn noe annet som var å få kjøpt på en tiden, og kort tid etter, i 1909, satte Jul Hansen en legendarisk rekord på strekningen Trondheim – Kristiania med 25 timer og 20 sekunder. Det skulle gå hele 30 år før noen skulle klare å slå rekorden! Og da igjen kjørte syklisten på en Diamant.

Gresvig 1918

Butikken i Storgata går så det suser og har hele 56 ansatte. Gresvigs egen Diamant sykkelfabrikk i Oslo, sysselsetter over 65 ansatte og har en årsproduksjon på over 5000 sykler.

Gresvig 1923

Aksel Gresvig kjøper Huitfeldt skifabrikk og sportsforretning. Etter oppkjøpet begynner han å eksportere ski til lukrative markeder både i Europa og Nord-Amerika.

Gresvig 1927

Den berømte Gresvig G-en blir født, og helt siden den gang, har G-en vært et kjent symbol for kjeden. Bilder av kjente skihoppere, alpinister og langrennshelter med G-en på brystet, ble et velkjent reklamesymbol på 1930-tallet.

Gresvig 1950

Aksel Gresvig var banebrytende på utvikling av sykler, og på 50-tallet begynner han og de ansatte å utvikle en revolusjonerende skibinding. I skilandet Norge, blir Kandahar-bindingen et begrep, og på rekordtid blir det den mest brukte tur-bindingen noen sinne.

Gresvig 1969

G-Sportkjeden blir etablert og den velkjente G-en ble å se på sportsbutikker over store deler av landet. Utover 1970-tallet ble 200 sportsforretninger med i kjeden.

Gresvig 1987

Gresvig er som vanlig i forkant av utviklingen, og med inn i en ny tid. Dette året blir det utviklet et helt nytt kjedeemblem og en helt ny butikkprofilering for kjeden. To år senere blir driften endret, og kjeden går fra å være frivillig, til å bli en systemkjede etter franchise-modell.

Gresvig 2010

Stadig flere nordmenn ønsker å handle i store sportsbutikker, og G-Sport etablerer stormarkedkjeden G-MAX. Etter hvert åpner 17 G-MAX-butikker i byer over hele landet – noen av dem er på hele 5000 kvadratmeter, fylt med utstyr for sport og fritid.

Gresvig 2013

G-Sport og G-MAX etablerer Prismatch Dersom du kan kjøpe identisk vare til en lavere pris enn du betalte hos oss innen 30 dager etter kjøpsdatoen, betaler vi deg differansen tilbake, og i tillegg får du 20% på neste kjøp. Les mer på gsport.no

Gresvig 2016

I det året Gresvig feirer 115 år, er vi må våre 150 G-Sport- og 17 G-MAX-butikker, landets største og mest utbredte sportskjede. Butikken på 2500 kvadratmeter i Storgata i Oslo er et unikt konsept, som sier noe om hvordan fremtidens butikker vil bli seende ut. Vår historie viser at vi alltid har ligget i forkant, når det gjelder innovasjon og utvikling. Det skal vi fortsette med!


 

NORGES STØRSTE SPORTSAKTØR

Gresvig har vært i sportsbransjen i over 100 år og er Norges største sportsaktør med over 225 butikker i hele landet.

Aksel Gresvig som var en av sykkelpionerene i Norge startet firmaet A. Gresvig i 1901. Hans visjon var å bringe sporten ut til folket. Siden den gang har Gresvig arbeidet etter denne visjonen og på årsbasis selger vi i nå over 100 000 sykler, 150 000 par ski og nesten 1 million par joggesko. Over 10 millioner kunder besøker butikkene våre i løpet av et år.

Gresvig har nå over 3500 stolte medarbeidere som med interesse og begeistring for sport yter bransjens beste service.

Gresvig historie
Gresvig
Gresvig 115 år

CYBER MONDAY! 25% MEDLEMSRABATT! BRUK RABATTKODEN I KASSEN. EKSISTERENDE MEDLEMMER HAR FÅTT RABATTKODEN I NYHETSBREV.

SE TILBUDENE HER!

BLI MEDLEM