I 1927 skapte den norske ingeniører og oppfinneren Bror With den første tåbindingen. Bindingene brukte han i et skirenn hvor daværende Kronprins Olav var til stede. Tronarvingen tok en titt på de uvanlige bindingene, og spurte Bror hva i all verden han hadde på skiene. Oppfinneren svarte raskt: «Å, det er bare et par rottefeller jeg plukket opp i jernvarehandelen» Bindingen ble vellykket, og navnet «Rottefella » var en realitet. 

NNN-systemet ble lansert i 1985 og ble umiddelbart en suksess. Det nye systemet gjorde at skistøvel og binding var nøyaktig tilpasset hverandre, og bidro de til at mest mulig energi ble omformet til fart fremover. I dag er NNN fremdeles det ledende systemet for langrenn. 

Xcelerator ble lansert basert på utviklingsfilosofien om at en nøytral kroppsposisjon øker kraftoverføringen fra skiløperen til underlaget. Ved å flytte hælen ned og hoftene fremover, med strake knær og armene nærmere kroppen, oppnår du flere fordeler og får en bedre skiopplevelse. 

Lanseringen av Xcelerator Pro Classic gjorde at markedet virkelig fikk øynene opp for viktigheten av fordelene ved å flytte bindingen. Med integrert QuickLock kan man nå enkelt flytte bindingen frem for bedre feste og bakover for bedre glid. På grunn av denne funksjonen har Xcelerator Pro Classic blitt en kjempesuksess og er med på å gi økt skiglede til alle.