Skiforeningen arrangerer det første Holmenkollrennet. Før rennet ble lagt til Holmenkollen  var Huseby arrangementssted.

Underveis i femmila var det suppestasjon og løperne fikk mat og litt omsorg, som Sven Utterstrøm på bildet, før de hastet videre.

Fredsrennet samlet over 100 000 tilskuere i Holmenkollen. Hele kongefamilien var tilstede ved hopprennet og i bunnen av bakken dannet en del personer monogrammet til Haakon 7.

VM i nordiske grener ble arrangert i Holmenkollen. Foto av Gjermund Eggen i 1966. Eggen ble en norsk superkjendis og alles yndling etter VM i Oslo.

Barna på Skiforeningens skikurs møttes for første gang til Barnas Holmenkolldagen. 1200 deltakere glede seg over morsomme løyper og god stemning. I dag er dagen åpen for alle og mange tusen barn kommer hvert år for å oppleve Kollenstemningen.

Den første Holmenkollmarsjen gikk av stabelen. Fra 1974-1994 ble marsjen arrangert på Holmenkollsøndagen. Etter en dusj i det store dusjteltet, kunne deltakerne bruke startnummeret som inngangsbillett for hopprennet. For Holmenkollmarsjens grunnlegger, Rolf Nyhus, var det viktig at de som brukte lengst tid skulle få samme service, eller bedre, enn de første.

De første løypemaskinene ble tatt i bruk. Folks forventning til løypene har økt i takt med den teknologiske utviklingen. Før løypemaskinens tid var spade og snøskuter arbeidsverktøy. De gamle løypebasene fortalte at den største teknologiske utviklingen de opplevde var overgangen fra trespade til metallspade. Før dette igjen, hadde man løypetråkkelag til å lage løypene.

VM og folkefest i helt nye Holmenkollen.

Holmenkollrennene feirer 125 år.