BRUKER DU FEIL SPORTS-BH?

I så fall er du ikke alene. Forskning fra Universitet i Portsmouth viser at hele 70% av oss jenter velger feil sports-BH når vi trener, som på sikt kan gi både smerter og hengepupper. Nei takk.

Hengepupper er ikke verdens undergang, men vi tipper de fleste vil unngå det om de kan. Samtidig er det et faktum at vi treningsjenter hopper og spretter flere ganger i uka, og effekten dette har på brystene våre kan være større enn vi egentlig er klar over.

Ingen naturlig støtte

Det finnes nemlig ingen muskler i selve brystet, kun fett vev og ligamenter. Disse ligamentene er tynt, papirlignende vev som fordeler seg jevnt over i brystet og er festet til beinet. Dette vevet gir mer og mer etter, etter hvert som det blir utsatt for mye bevegelse, ligamentene blir overstrukket og man mister fastheten i brystet. For å motvirke denne effekten, er det viktig med god støtte til brystene, spesielt når vi er mest utsatt for hopp og sprett; på trening.

Ingen passer alle

Klesmerket Kari Traa har jobbet tett med Universitetet i Portsmouth, som er ledende i verden på BH og sports-BH-forskning, med forsker Joanna Scurr i spissen. De har utviklet seks ulike modeller, som alle har ulike egenskaper for å møte flest mulig jenters behov og preferanser. Når det kommer til riktig bryststøtte, finnes det nemlig ikke noe fasitsvar for hva som er best for alle. Derfor har vi gjort prosessen så enkel som mulig, ved å merke hver eneste kleshenger med hvilken modell du ser på, hvilke egenskaper som gjelder og hvilken størrelse du har foran deg forteller Himle, og legger til at det også ligger en større tanke bak hver enkelt BH´s navn.

 

Dette skal du tenke på når du velger sports-bH

 

1. Bryststørrelse. Har du store pupper, er det viktig å se etter en med separate cupper, fremfor en tradisjonell razorback sports-BH. 

2. Tenk igjennom bruksområde, og hvor mye støtte du ønsker. Tung styrketrening setter for eksempel mindre krav til støtte enn aktiviteter som løping og saltimer med mye hopp og sprett.

3. Båndet under brystene skal sitte stramt, men samtidig skal du helt fint klare å få to fingre under båndet.

4. Det samme gjelder for skulderstroppene – du skal klare å få to fingre innunder stroppen, men ikke mer.

5. Om du har store bryster og trenger mye støtte kan det lønne seg å unngå en BH med en såkalt racerback, og heller velge en BH med adskilte stropper. Det gir mer støtte, og avlaster nakke, skuldre og rygg i større grad.

6. BH´en skal omslutte hele brystet, også den omliggende huden.

7. Hopp gjerne litt rundt i prøverommet når du tester sports-BHén, for å kjenne etter hvordan den sitter.

 

SE UTVALGET FRA KARI TRAA

DRIVA – Daughter of Snow

ULTIMAT STØTTE TIL UTEAKTIVITET

En high support sports-BH med støpte skåler uten spiler. Gir unik støtte til hvert enkelt bryst og forhindrer bevegelse. Baksiden kombinerer stabiliteten til en bryterrygg med regulerbare stropper som er enkle å åpne og tilpasse. Skålene er laminert med 100 % merinoull som gir god varme til uteaktiviteter, mens det kraftige meshmaterialet sørger for god støtte og ventilasjon.

LIV – The Survivor

ULTIMAT STØTTE TIL ALLSIDIG TRENING

En high support sports-BH som kombinerer kompresjon og formsydde skåler for optimal støtte. Den lave elastisiteten i stoffet minimerer bevegelsen til brystene og gir sterkere hold. Polstrede og justerbare stropper minsker press på skuldrene og sørger for perfekt passform. Laget av svettetransporterende materialer som holder deg tørr under treningen.


 

NESS – The Goddess of Beauty

MEDIUM STØTTE TIL SOFT TRENING

En medium support seamless sports-BH. Uttagbare innlegg og et ekstra bredt underbånd sørger for en flatterende og behagelig passform. Materialet er svært svettetransporterende, og strukturer som er strikket inn i stoffet ventilerer og maksimerer komforten. Perfekt til soft trening som yoga og pilates. 

TRUD – The Goddess of Strength and Power

MEDIUM STØTTE TIL ALLSIDIG AKTIVITET

En klassisk kompresjons-BH med bryterygg for medium støtte. Lite elastisitet i stoffet, som ligger i tre lag over brystene, sørger for god hold. Myke sømmer på innsiden og mesh-panel i ryggen gir optimal komfort. Teknisk og hurtigtørkende stoff transporterer svetten bort fra huden, slik at du holder deg tørr og komfortabel.


 

VAR – The Goddess of Wisdom

LETT STØTTE MAKS KOMFORT

En light support sports-BH laget av et supermykt og behagelig stoff som ventilerer og raskt transporterer svette. Tynne, justerbare stropper gir god passform og ekstra bevegelsesfrihet mens det brede underbåndet sørger for ekstra støtte.