Dagens marked er preget av innovative og gode fotballsko. Spørsmålet er, hvilke sko passer deg? Vi har satt sammen en liten guide som skal gjøre det lettere for deg som forbruker å velge riktig fotballsko. Her får du en innføring i hvilke type såler som passer til forskjellige typer underlag. 

FG: Firm Ground

Bruksområde: Faste og myke underlag. For eksempel gressbaner

Sko med FG-knotter er de mest brukte fotballskoene. De gir et godt grep på myke naturgressbaner, og anbefales derfor til både barn og voksne som spiller på myke gressbaner. FG-sko fra adidas kan også brukes på nyere type kunstgressbaer (4. og 5. generasjon) Sålen på FG-skoene kjennetegnes ved at det er få, men store knotter, som gir et godt feste på fotballbanen. Feil bruk av disse skoene, som for eksempel bruk på eldre type kunstgress, vil kunne resultere i økt slitasje både på sålen og overdelen. Knekte knotter kan også være et resultat av feil bruk. Du vil også kunne risikere belastningsskader, ettersom store og harde knotter gjør at at belastingen ikke blir godt fordelt på foten.

Vår anbefaling: Ved trening og kamper på gress - kjøp firm ground-sko!

Utvalgte fg fotballsko

SG: Soft Ground

Bruksområde: Myke underlag. For eksempel bløte gressbaner utover sensommeren og høsten. Finnes kun til Senior. 

Soft Ground-fotballsko har som regel få og lange knotter (skruknotter), som justeres ved at de kan skrus av og på. Dette gjør at man kan kjøpe en pakke med utskiftbare knotter etter slitasje. Det er veldig viktig at denne type knotter ikke blir brukt på kunstgressbaner eller hardt gress. Knottene krever dypt underlag hvor man lett får feste, som for eksempel våte gressbaner.  

Vår anbefaling: ved trening og kamper på våte gressbaner - kjøp sko med SG-knotter for bedre grep!

HG: Hard Ground

Bruksområde: Harde underlag som kunstgress/krøllegress og tørre/harde gressbaner med kort gress. 

HG-sko har, i likhet med FG-sko mange knotter under sålen. HG-knotter er lavere og mykere enn FG-knotter, noe bidrar til redusert belastning på føttene.

Vår anbefaling: Ved trening og kamper på kunstgress og harde gressbaner - Kjøp artificial ground!

AG: Artificial Ground

Bruksområde: Kunstgressbaner. 

AG-knotter er gjerne små og plassert langs hele yttersålen for å unngå skader eller at man skal sitte fast i kunstgresset. Knottene er bygd opp av et mykere materiale enn FG-knotter. 

Vår anbefaling: Ved trening og kamper på kunstgress gjennom hele sessongen - kjøp AG fotballsko for mindre belastning for føttene.

Utvalgte AG fotballsko

TF: Turf

Bruksområde: Gamle kunstgressbaner, krøllgress, tørre/harde gressbaner og grusbaner. 

Dette er en fleksibel såle som kan brukes på mange type underlag. Knottene er små, lave, myke og av gummi, og i tillegg er det noe demping. Dette medfører mindre belastningen på både sko og føtter. Sjansen er også mindre for at man sitter fast i underlaget man spiller på, slik at man unngår belastningsskader. På nyere kunstgressbaner kan disse knottene føles noe glatte. Hvor våt banen er, vil derfor være avgjørende, og det er derfor er det viktig å velge riktig TF-knotter til underlaget man spiller på. 

Vår anbefaling: Ved trening og kamper på grus, gamle kunstgressbaner og tørre/harde gressbaner - Kjøp TF-knotter.

Utvalgte tf fotballsko

Ingen produkter matcher utvalget

IN/IC: Indoor

Bruksområde: Innendørs. 

Dette er sko tilpasset innedørsfotball og andre innendørsaktiviteter. Alle Indoor sko har "nonmarking" såle som betyr at de ikke setter igjen merker på gulvet

Vår anbefaling: For trening innendørs - kjøp Indoor-sko hos oss!

utvalgte in/ic fotballsko