Gå hvor du vil

Blogg

Truger er en døråpner for gode naturopplevelser.

Mens nordmenn flest går tur med ski på bena når det er snø, er truger førstevalget for mange i Nord-Amerika. Nå har interessen for skog-, topp- og treningsturer med truger på bena nådd Norge. I år er utvalget av truger større en noen gang.

Har du truger på bena kommer du deg frem der folk på ski og sko må snu, og du kan nå områder som er urørt av mennesker på vinterstid.

Trenger du en treningsform som er skånsom eller virker restaurerende for vonde kroppsdeler, er også truger et godt alternativ. Trening med truger i snø er slitsomt, og perfekt hvis du ønsker å kombinere gode økter med naturopplevelser.

Alle kan bruke truger

Det er enkelt å gå på truger. Nyere modeller veier lite og er designet for å være enkle å gå med. Det finnes truger for forskjellige formål. Noen har store, spisse stegjern som skjærer seg inn i hardt og glatt underlag og hjelper deg opp isete og bratte stigninger, mens andre truger er større og har bedre bæreevne for deg som går mer i dyp snø.

Prisen på truger avhenger av to ting. Jo større og bedre stegjern, jo dyrere er trugene. Lette, stabile bindinger er mer kostbare å produsere enn tyngre og mykere bindinger, og påvirker derfor også prisen. Gode bindinger bør også ha helløfter for å gjøre turer i bratt terreng lettere.

Det finnes truger tilpasset voksne, barn, damer og menn.

Bruk truger til:

  • Toppturer. Hvis det er for bratt for ski, eller om du skal stå på snowboard nedover, er truger en effektiv og bra måte å komme seg til toppen.
  • Jakt. Beveg deg smidig mellom trærne i dyp snø og stå stødig når du skyter.
  • Turer med familien. Prøv noe nytt og bytt ut skiene med truger eller ha trugene med når dere legger ut på fottur. Spennende og urørt vinterlandskap venter ofte en kort trugetur unna lysløypene.

Størrelsen er viktig

Jo større truger du velger, jo bedre holder de deg flytende i dyp snø. Veier du mye, eller bærer du tung oppakning, trenger du truger med større bæreflate enn en person som veier lite. Tar du hensyn til kroppsvekt og formål når du velger truger, kommer du deg lettere gjennom vinterlandskapet.

Tren med truger

Å løpe med truger er tungt.

– Du forbrenner dobbelt så mange kalorier med truger som når du jogger, sa løpedronninga Ingrid Kristiansen til klikk.no.

Trugene gir utholdenhetstreningen et styrkeelement. Når du løper bruker du i hovedsak muskler fra midjen og ned. Med truger og staver får hele kroppen en komplett treningsøkt.

Kom treningstrenden i forkjøpet og prøv noe du kanskje aldri har gjort før. Turer og trening med truger er en perfekt match mellom norsk natur og norsk turglede.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!