Kle deg riktig

Vi deler lag-på-lag prinsippet inn i første lag, mellomlag og ytterlag. Riktig bekledning er avhengig av aktivitetsnivå, temperatur og værforhold. Prinsippet bygger på å transportere fuktighet bort fra kroppen, begrense varmetap samtidig som man isolerer seg for vær og vind. For å oppnå maksimal effekt bør man kle seg etter 3-lags prinsippet.

Treningstøy

Når du skal velge treningstøy bør du velge tekstiler med teknisk kvalitet for å få maksimal bevegelsesfrihet og komfort. Flere treningstekstiler blir i dag produsert med syntetiske fiber som har elastiske egenskaper for økt bevegelsesfrihet. I tillegg har materialet god evne til å transportere fuktighet vekk fra kroppen slik at du ikke føles våt og klam. 

Kle barna riktig

For at barnet skal holdes varmt og tørt hele dagen, er det viktig å kle barnet riktig. Det er bedre med flere lag tøy, enn få tykke plagg. Flere plagg sikrer luft mellom plaggene som isolerer godt, gir god bevegelsesfrihet, og det blir lettere å regulere temperaturen ved å ta av ett plagg. Barn bør også følge 3-lags prinsippet for maksimal komfort.

Kle deg riktig i vinterfjellet

Vegar Ulvang forklarer deg hvordan du holder varmen.

Super eller ullundertøy?

Finn riktig undertøy til din aktivitet.

HVILKEN SPORTS-BH?

Se vår guide til sports-BH og finn din perfekte match!