Velg riktig type sykkel

Hvilken type sykkel passer for deg?

Episode 1 - Røtter

Røtter er en av syklistens største hinder og som mange syns er vanskeligå sykle over uten å skli eller få full stans med forhjulet.Se denne episoden for å få tips for hvordan du forserer røtter best mulig!

Episode 2 – Bratt kneik

Mange går av syklen når de møter en stor sten eller et litt bratt parti i skogen, se hvordan du kan få deg og syklen opp den bratte kneiken med hjlep av teknikk og vektfordeling her.

Episode 3 – Planlegging

Det er lett å falle av sykkelen når man sykler fordi man ikke løfter blikket og planlegger hvor du skal ha hjulet. Se denne episoden får å få noen råd om sporvalg.

Episode 4 – Korte svinger

Korte svinger er noe mange syns er vanskelig og resulterer ofte med at man går av sykkelen eller setter ned bena i bakken.Se hvordan du fikser de korte svingene.

Episode 5 – linjevalg

Linjevalg henger sammen med planlegging og linjevalget er essensielt for å få flyt på stier og en god sykkelopplevelse. Se episoden her.

Episode 6 – Brattkjøring

Å sykle bratt er moro, men ofte blir man nølende og redd og da går det som regel galt, se hvordan du takler de bratte nedkjøringene best mulig her.

Episode 7 – Hopp

Hoppe på sykkel gir en enorm sykkelglede og mestringsfølelse, men her er det også viktige teknikker å lære seg for at dette skal gå best mulig for både deg og sykkelen. Se episoden her.

Episode 8 – Teknisk utforkjøring

Store steiner og røtter i nedkjøringen er ofte en hindring mange ikke syns er innefor komfortsonen. Se tipsene for hvordan du takler de tekniske partiene.

Episode 9 – Glatt svaberg

Alle har vel opplevd å spinne på glatt sten eller bremse hardt så hjulet sklir til siden. Her kan du lære litt om hvordan du skal tråkke og fordele kroppsvekten når det er glatt.

Episode 10 – Steinrøys

Steinrøys er det mange som unngår da man ofte ikke har kontroll over sykkelen, men går det an å sykle kontrollert ned en steinrøys? Se episoden her.

Episode 11 – Løft blikket

Blikket har alt å si for hvor godt du sykler i terrenget, vet du hvor du skal holde blikket i skogen? Se episoden her.

Episode 12 – Pumpe terrenget

Her får du tipsene om å bruke omgivelsene til din fordel og få mye mer sykkelglede og fart i terrenget. Se episoden her.

Episode 13 – Blind utgang

Hva er bak den kneika? Full fart? Full stopp? Snu? Hva skal du gjøre? Se episoden her.

Episode 14 – trial på villspor del 1

Her få vi et annet syn på saken fra en trailsyklist, trenger du så mye fart? Se episoden her.

Episode 15 – Trial på villspor del 2

Overføre teknikker fra trail til terrengsykling. Se episoden her.

Mekkeskolen 01: terrengsykkel - justere gir

Mekkeskolen 02: Terrengsykkel - alltid med på tur

Mekkeskolen 03: terrgensykkel - styrelager

Mekkeskolen 04: Terrengsykkel - Bytte slange

Mekkeskolen 05: Terrengsykkel - Bremseklosser

MEKKESKOLEN 06: TERRENGSYKKEL - tilpassing