Velg riktig type sykkel

Hvilken sykkeltype passer for deg?

Velg sykkel etter dine behov og bruksområder, så er du sikker på at du får en sykkel som passer deg og som du kan ha glede av lenge.

Barnesykkel

Vi gjør vårt beste for at de yngste skal få en god opplevelse på sykkelen. Våre barnesykler har gjennom flere sesonger vært Norges mest solgte sykler; sikkerhet, brukervennlighet og trygghet har hjulpet oss dit. G-Sport har et vidt spekter av sikre barnesykler til lek og moro. Her er sikkerhet satt i fokus, med en trygg og oppreist sittestilling og bakbrems i pedalene.

Juniorsykkel

Våre juniorsykler er bygget for norske barns tøffe og allsidige bruk av sykler. Dette sikrer vi ved å bruke sterke og lette aluminiumsrammer, solide hjul og presise gir. Alle komponenter henter vi fra sykkelbransjens mest anerkjente leverandører. Vi tror du kommer til å like og verdsette detaljene ved disse syklene. Det er du som skal velge på vegne av barnet, og velger du noen av våre sykler kan vi garantere at både du og sykkelens nye eier blir mer enn fornøyd.

Terrengsykkel

Terrengsykler egner seg primært til grusveier og snille stier. En typisk terrengsykkel er en halvdempet sykkel – med stiv bakramme og dempergaffel med rundt 100 mm vandring. Terrengsykler har gjerne brede og robuste dekk, kraftige bremser og mange gir med relativt lav utveksling, tilpasset bratt og ulendt terreng. Rammen er ofte liten for å gjøre sykkelen kompakt og kvikk å manøvrere. Sittestillingen avgjøres ofte av rammestørrelsen. En mindre ramme gir en mer aggressiv sittestilling, mens en større ramme vil kunne tilby en mer oppreist posisjon for rytteren.

Terrengsykler kommer i flere forskjellige underkategorier, tilpasset forskjellig type terreng. En klassisk terrengsykkel med demper foran passer utmerket til lange turer på grusvei og i enkelt terreng, mens fulldempede modeller er konstruert for tekniske stipartier, downhillsykling og lek i skog og mark.

Hybrid

Hybridsykler er en av de mest populære syklene her til lands. En hybridsykkel er et godt kompromiss mellom landevei og terreng. I denne kategorien finner du sykler laget for allround-bruk. Hybridsykler har gjerne solide aluminiumsrammer, samt større og smalere hjul. Kombinert med høyere utveksling på girene gjør dette hybridsykkelen til et utmerket fremkomstmiddel for både pendling, rolige sykkelturer så vel som treningsturer. Hybridsykler leveres ofte med dekk som er tilpasset bruk på både asfalt og grusveier.

Landevei, sykkelkross og grussykkel

Landeveissykler er konstruert for å sykle lengre avstander, ofte i høy fart. Landeveissykkelen kjennetegnes gjerne med slanke lettvektsrammer, bukkestyre og langt smalere dekk enn hybrid og terrengsykler. En landeveissykkel er i tillegg utstyrt med tyngre utveksling på girene, slik at rytteren evner å holde riktig tråkkefrekvens, i lav; så vel som høy fart. Innenfor denne kategorien vil du finne sykler med bukkehornstyrer til en rekke forskjellige formål.

De rendyrkede landeveismodellene passer for deg som ser etter en rask trenings- eller rittsykkel, mens de nye Adventure Road modellene faller inn under kategorien grussykkel, gravel eller eventyrsykkel. Disse syklene tilbyr en litt mer oppreist sittestilling samt klaring for bredere dekk, piggdekk og ofte feste for skjermer – dette gjør de til den perfekte langtur- og pendlersykkel.

Cyclocross sykler er bygget for høy akselerasjon og smidighet i utfordrende og teknisk terreng. Disse syklene har ofte en høyere plassering av kranken for forsering av hinder, og lengre akselavstand for økt stabilitet i ujevnt terreng. En cyclocross sykkel har gjerne litt lavere utveksling på girene, og plass til bredere dekk enn en tradisjonell landeveissykkel. Den er derfor perfekt dersom du ønsker en rask sykkel til tur, trening eller pendling på variert underlag.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!