SJEKK VÅRENS STORE UTVALG AV SYKKELNYHETER HOS G-SPORT! Hos oss finner du sykler som passer perfekt til alt fra trening i terreng eller på asfalt, til de daglige transport-etappene. Husk også at G-Sport gir deg 30 dagers åpent kjøp og hele 3 års gratis sykkelservice! 

Hvordan velge riktig barnesykkel? 

Få ting er like gjevt og spennende som å sette seg på den blanke, nye sykkelen og tråkke av gårde i vårsola. Og skal den gode sykkelopplevelsen vare, må syk- kelen være en god match for barnet som skal bruke den. Å velge riktig barnesykkel er derfor første steg på veien mot ekte sykkelglede. Her er det er en del ting å ta hensyn til – vi har satt opp noen enkle sjekkpunkter for sykkelkjøpet. 

Velg riktig størrelse

Feilen mange gjør er å tenke at barnet skal ha noe å vokse i. En sykkel som er for stor, vil være vanskeligere å sykle på og mindre tra kksikker. Én ting er avstanden fra setet og ned til pedalene og bakken, men også avstanden mellom sete og styre er viktig å ta hensyn til – blir denne for lang, blir sittestillingen feil og for mye vekt legges på armene og styret. Styret vil også ofte være for bredt, slik at svingradiusen blir begrenset. På en sykkel som er for stor kan også bremsehendlene sitte for langt fra grepet og være vanskelige å klemme inn. 

Smørning av bremser, gir og kjede

Sett sykkelen i det letteste giret og gir ned uten å røre pedalene – dette gjør girwiren slakk, slik at den enkelt kan løsnes fra festene. Trekk strømpen vekk og smør wiren med kjedeolje. Deretter smører du bremswirene på samme måte (justér strammeskruen til wiren er løs og kan løftes ut).

Tørk kjedet med vaske llen slik at alt avfettingsmiddel er fjernet. Drypp kjedeolje på alle kjedeleddene og rotér kranken til oljen er jevnt fordelt, før du tørker av over ødig olje.

Har sykkelen bremseklosser bør du også bruke avfettingsmiddel på felgsidene for at bremsene skal «ta» skikkelig. Til slutt drypper du olje på alle steder der det kan legge seg vann – dette vil motvirke rustdannelser. 

 

Guide for sykkelstørrelse:

Tips: Når setet er senket helt ned mot rammen, skal barnet kunne sitte på setet og ha begge føttene på bakken. Deretter kan setet justeres opp til passe høyde. Styret skal justeres til en høyde der sittestillingen blir oppreist – ikke slik at barnet må lene seg for mye framover. En oppreist sittestilling er mer behagelig, samtidig som det gir bedre tra kkoversikt. Når barnet sitter riktig, skal avstanden til styret være slik at det er en liten bøy i albueleddet. Avstanden til pedalen (når den er på det laveste punktet) skal være slik at det er en liten bøy i kneet når barnet sitter på setet. 

Barnesykkelens vekt er viktig

Lavere vekt = Mer moro! Står valget mellom to sykler som ellers er nokså like, kan det være lurt å velge den letteste. En tung sykkel er helt enkelt tyngre å sykle på enn en lett sykkel – spesielt i motbakkene. Ofte er det slik at de aller rimeligste syklene også er de tyngste, rett og slett fordi de rimeligste materi- alene veier mest. BMX-sykler er ofte relativt tunge i forhold til størrelsen, fordi disse skal kunne tåle ekstra hard bruk. 

G-SPORT HAR UTVALGET!

G-Sport har et bredt utvalg av sykler for barn og ungdom – fra den aller første sykkelen med støttehjul, til 24-tommers modeller for terreng, hybrid og lande- vei. Om du er usikker på valg av sykkel, har du en ekstra trygghet i vår 100% Fornøyd-garanti – med denne kan barnet prøve sykkelen i 30-dager for å sikre at sykkelen er riktig.