The Northface - Seek no shelter

Kribler det å komme i gang med sykkelsesongen etter en snøtung vinter? Hvorfor ikke begynne med å forberede sykkelen på våren.

En sykkel krever enkelt vedlikehold for å fungere optimalt. Tar du vare på sykkelen din, får du både en tryggere og sikrere sykkel med lengre levetid. Det er ikke all verden som skal til. Justering av gir og bremser, rengjøring, rensing og reparasjon av sykkelkjede er forholdsvis enkle vedlikeholdsgrep som en sykkel krever. Her er noen tips på veien mot årets sykkelsesong.

Vask

Vask er det viktigste vedlikeholdet du kan gjøre for sykkelen din. Hvor ofte du bør vaske den avgjøres av hvor ofte og hvordan du bruker den. Sesongen bør helst både starte og avsluttes med rengjøring. Hos Intersport kan du både kjøpe vaske- og smøreutstyr enkeltvis, eller som komplette vaskesett med såpe, smøremidler og børster som vil gjøre hele jobben enklere og resultatet bedre.

Gir

Unøyaktige gir er en utfordring mange syklister har vært borti. Grunnen til at giret skifter unøyaktig, skyldes gjerne at kjedet ikke treffer det bakre tannhjulet slik det skal. Dette kan justeres. Det er også viktig å ha gir som er riktig justert for å forebygge skader på kjede og tannhjul.

Ikke sett sykkelen opp ned for å justere girene – kjedet vil henge feil vei og du kan få problemer med at det ikke faller riktig på tannhjulene. Bruk heller et mekkestativ for sykkel, slik at du får løftet den fri fra bakken. Mekkestativ kan kjøpes hos Intersport. Hos oss finner du også det du trenger av verktøy til vedlikehold og justering av sykkelen, dersom det er noe du mangler.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!