Vårrengjøring av sykkelen

BloggBlogg

En sykkel trenger kjærlighet og pleie. Er du flink med vedlikeholdet, blir sykkelen bedre å bruke og holde seg frisk lenge.

Vask sykkelen grundig med et rengjøringsmiddel beregnet for sykkelvask. Varmt vann, bøtte og svamp eller mikrofiberklut fungerer godt til dette. Start fra toppen av sykkelen og jobb deg ned mot de mest skitne områdene. Bruk gjerne en børste, gammel tannbørste eller lignende for å komme til på vanskelige steder. Se gjerne etter om det har hopet seg opp med skitt og møkk på trinsehjulene på bakgiret og mellom drevene på kassetten. Til slutt skyller du av sykkelen med rent vann.

 1. Dirt Wash vaskesett
  Dirt Wash vaskesett
  WELDTITE
  449 ,-
 1. Dirt Wash vaskesett 1 liter
  Dirt Wash vaskesett 1 liter
  WELDTITE
  99 ,-
 1. Pure Eco sykkelvask 1 liter
  Pure Eco sykkelvask 1 liter
  PURE
  99 ,-
 1. Citrus Degreaser avfettingsspray 400 ml
  Citrus Degreaser avfettingsspray 400 ml
  WELDTITE
  99 ,-

Smøring

Når sykkelen er vasket bør man gå over kjede, vaiere og andre bevegelige deler med sykkelolje. Ved bruk av olje på flaske kan man gjerne legge en dråpe med olje per ledd på kjede. Dette gjøres enkelt ved å snurre krankarmen motsatt vei av den veien man vanligvis tråkker. Når man er ferdig med hele kjedet tørker man forsiktig av overflødig olje med en fille eller lignende. Bruker du smørespray sprayer man en beskjeden mengde på kjede og andre bevegelige deler.

 1. Dirt Wash kjederenser /m avfetning
  Dirt Wash kjederenser /m avfetning
  WELDTITE
  299 ,-
 1. TF2 kjedeolje 4-pk
  TF2 kjedeolje 4-pk
  WELDTITE
  149 ,-
 1. TF2 Wet Extreme sykkelolje 125 ml
  TF2 Wet Extreme sykkelolje 125 ml
  WELDTITE
  99 ,-
 1. TF2 teflonspray 400 ml
  TF2 teflonspray 400 ml
  WELDTITE
  99 ,-

Bremsesjekk

Dersom du har bremseklosser det viktig å se om disse er nedslitte. Både bremseklosser og felger er tydelig markert med et spor som sier noe om hvor slitte de kan bli. Dersom du har nådd denne, må bremseklossene eller evt. felgene byttes.

Skivebremser krever generelt mindre vedlikehold, men de er allikevel ikke vedlikeholdsfrie som noen hevder. Også her er klossene merket med et felt for å se om de er nedslitte. Dersom bremsene piper fælt eller lager mye ulyd kan det være en fordel å ta klossene ut og pusse de med litt fint sandpapir. Hvis bremsen tar dårlig, eller bremsehåndtaket må helt i bunn for å oppnå bremseeffekt, kan det være luft i systemet eller klossene som er utslitt. Vi anbefaler da å ta kontakt med din nærmeste G-Sport butikk for å få en mekaniker til å se på problemet.

 1. Hayes Stroker Ryde skivebremskloss
  149 ,-
 2. Racer 53 mm bremsekloss
  149 ,-
 3. Racer 53 mm bremsebelegg
  69 ,-
 4. R1/RX sintret bremsekloss
  199 ,-

Dekk og Slanger

Riktig lufttrykk er den beste forsikringen du har for å unngå punkteringer. Anbefalt trykk for ditt dekk står markert på dekkets sidevegger. Vår anbefaling er å legge seg litt under maks anbefalt lufttrykk. Ved sykling i skog og mark kan man med fordel kjøre litt lavere trykk for bedre grep og kontakt med underlaget. Sjekk samtidig mønsteret på dekket og om det er sprekker i gummien. Dersom dette er tilfellet anbefaler vi å bytte til nye dekk.

 1. Alloy Digital sykkelpumpe
  899 ,-
 2. Mini 2-Way sykkelpumpe
  149 ,-
 3. Pressure Drive Medium sykkelpumpe
  399 ,-
 4. Alloy Drive Medium sykkelpumpe
  399 ,-

Gir

Helt til slutt kan man gå over girene. Kontroller at giret skifter opp og ned på korrekt måte. Dersom sykkelen har stått eller vært i bruk lenge siden forrige girjustering, kan vaierne ha strekt seg litt, som kan føre til at giringen er upresis. Dette kan justeres ved å stramme opp vaieren enten på styret, eller nede ved selve girarmen. Er du usikker på hvordan man justerer gir anbefaler vi deg å komme innom en av våre butikker!

 1. Pro Slick 1,1 mm teflon girwire
  89 ,-
 2. Teflon Dry Plus+ sykkelolje 75 ml
  59 ,-
 3. XTR Optislik girwiresett
  249 ,-
 4. I-Link Mini girwiresett sort
  399 ,-

Lykke til med vårrengjøringen, og starten på nok en sykkelsesong. Og dersom du skulle trenge bistand til håndtering og klargjøring av din sykkel kan du ta kontakt med din nærmeste G-Sport.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!