Tips til en morsom og billig ferie for barnefamilien

BloggBlogg

Det trenger ikke være dyrt å reise på vinterferie. Utnytter du mulighetene i nærområdet kan du få en billig og kjempefin ferie.

Tilbring den kalde, fine tiden ute. Og del den med barna. Her er fem tips til ferien:

Overlevelsestur i skogen

Norsk natur er fantastisk, og gratis. Vinterskogen er taus, spennende og nesten magisk. Bygg opp forventningene til barna i god tid før reise, og gi dem tid til å glede seg. Vinterferien er en gyllen mulighet til å gjøre noe utenom det vanlige, og det beste med ferie er jo akkurat det, og gjøre noe man vanligvis ikke gjør. Selve planleggingen og pakkingen av utstyret er med på å bygge opp spenningen, og gleden med å dra på tur. Planlegg en tur med telt, soveposer, pølser, sjokolade og masse varme klær.

 1. Wiglo LT4 kuppeltelt 4 personer
  4.799 ,-
 2. Omnifuel II multifuelbrenner
  1.999 ,-
 3. Glacier 1000 sovepose

  Glacier 1000 sovepose

  MOUNTAIN EQUIPMENT
  6.499 ,-
 4. Bamse Extreme liggeunderlag
  399 ,-

Tenn bål i vintermørket, pakk dere inn i varme klær og fortell historier fra egen barndom, eller fantasien. Da koser barna seg maks. Deler man kvalitetstid i naturen med barna vil de gode minnene sitte igjen og forhåpentligvis føre til en økt friluftsinteresse.

Arranger hoppkonkurranse

Man trenger ikke være på fjellet, eller i Holmenkollen for å hoppe på ski. Bruk langrennsski, slalåmski, snowboard eller akebrett i en liten bakke i nærheten av der dere bor. Det viktigste er ikke hvilke ski eller hva slags brett du har, men at det kan hoppes på. Kan du delta, så delta. Med voksne knall og fall i unnarennet blir det garantert gøy for barna. Bruk kvister til å marker lengden på hoppene og server varm eller kald drikke i pausen, og sørg for at barna holder seg tørre og varme. Garantert gode opplevelser.

 1. Onefoot Miniski
  499 ,-
 2. Snow Kick Team snøsparkesykkel
  299 ,-
 3. Mini Surfer Frost Akebrett
  399 ,-
 4. Snowskate snowboard
  399 ,-

Hockey-kamp i nabolaget

Ishockey er en morsom, og samlende lagsport som egner seg perfekt for norske vintre. Samle en gruppe naboer og arranger kamp eller cup på den lokale dammen, eller den islagte løkka. Inspirert av klippene man har sett på tv, kan det føre til mye lyd og god stemning for små og store spillere. Del inn i jevne lag og gi alle en god opplevelse. Og bruk hjelm!

 1. Frost softskøyte barn/junior
  699 ,-
 2. Tacks 9044 hockeyskøyte junior
  799 ,-
 3. Tacks 9044 hockeyskøyte senior
  799 ,-
 4. Tacks 9044 hockeyskøyte barn
  749 ,-
 1. Ultimate hockeykølle barn
  229 ,-
 2. Jetspeed 350 hockeykølle junior
  599 ,-
 3. HT415 allroundhjelm barn
  249 ,-
 4. HT415 allroundhjelm barn
  249 ,-

Lokale idrettsdager

Det kommer til å bli mye sport på tv i løpet av vinterferien. La idretten inspirere barna til å arrangere sine egne organiserte konkurranser. Gjør det til noe «stort» og innled dagen, eller dagene, med en åpningsseremoni med flagg og musikk. La barna være med å bestemme hvilke øvelser som skal gjennomføres i deres konkurranser, og ikke begrens barnas fantasi. Lengdeløp på skøyter, aking, ski-snøballkasting (som erstatning for skiskyting), bob og hopp med tomflasker og skifigurer. Mulighetene er mange.

 1. Termos 750 ml
  99 ,-
 2. Great Outdoor Moments 3 Pak
  59 ,-
 3. Alugator Ride 2.0 snøspade
  749 ,-
 4. Impregnert reinsdyrskinn sitteplate
  299 ,-

Dagsturer i langrennssporet eller i alpinløypa

Vinteren har vært god med oss i år, og all snøen innbyr til kjempefine skiopplevelser. Mange steder i Norge ligger snøen, og har man utstyr er det muligheter for å stå både bortover og nedover i vinterferien. Synes du heiskortene blir for dyre burde du sjekke alternative bakker i nærområdet. Prisene kan variere. Det holder også ofte med en liten bakke i nærområdet. Man trenger ikke skiheis for å ha det gøy. Noen barn synes det også er lettere å lære seg å stå på ski, eller prøve nye ting, hvis man ikke er i et alpinanlegg sammen med mange andre barn, som kanskje er flinkere enn dem selv. Lav terskel gjør inngangen til skiverdenen lettere. Både for liten og stor. God vinterferie!

 1. V-Shape V2 alpinskipakke med Salomon XPro X90 CS støvel
  4.299 ,-
 2. RTM 76 alpinski m/ binding
  2.999 ,- Veiledende pris 3.999 ,-
 3. Lillehammer IGS Pakke
  2.799 ,-
 4. Aero jr Pakke
  1.799 ,-

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!